google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Новият шампион на Испания Реал Мадрид стана поредният водещ европейски клуб, който обяви, че няма намерение да осъществява сериозни трансфери това лято.

Тази седмица Белия балет спечели 34-ата си титла в Ла Лига, а феновете на тима побързаха да стартират дискусиите за поредните големи удари на европейския пазар.

Президентът на мадридчани Флорентино Перес обаче побърза да охлади емоциите, разкривайки че кризата, породена от глобалната пандемия, ще принуди дори гиганта от “Сантяго Бернабеу” да действа предпазливо.

Перес директно обяви, че моментът е неподходящ за закупуването на френския халф Килиан Мбапе.

„Мбапе?,” възкликна Перес. “Може да почака. Реал Мадрид винаги подписва с най-добрите. Това ще стане факт, когато ситуацията се промени.

„Ситуацията е много лоша и следователно няма да има големи трансфери през това лято. Трудно е да се поиска от играчите да намалят заплатите си, за да бъдат направени подобен тип трансфери.”

Вчера мениджърът на английския шампион Ливърпул Юрген Клоп също обяви, че Червените не планират крупни трансфери по време на летния трансферен прозорец.

„Серхио Рамос ще остане в Реал Мадрид,” продължи Перес. “Нямам съмнение в това. Той ще завърши кариерата си при нас“, продължи той.

„Аз не съм убеден относно предстоящия мач срещу Манчестър Сити, но треньорът и играчите са.“

Перес разкри също, че има в гаража си реплика в реален размер на всички спечелени трофеи от Реал.  Футболният отбор е спечелил 26 трофея, а баскетболният – 20, откакто той е президент на клуба.