Ибрахимович отново се развихри, носи нова победа за Милан
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Росонерите" спечелиха визитата си на Каляри с два гола на шведа

Милан не допусна изненада при визитата на Каляри и си тръгна с трите точки от „Сардиния Арена“ след чиста победа с 2:0. Звездата на „росонерите“ Златан Ибрахимович започна от първата минута и беше с главна роля за успеха на тима.

В 7-ата минута гостите получиха правото да изпълнят дузпа след нарушение срещу шведа, който сам изпълни 11-метровия наказателен удар, давайки преднина на Милан.

Второто попадение в мача падна след почивката и отново бе дело на Ибрахимович, който показа точния си мерник в 52-ата след пас на Калабрия. Така Ибрахимович вече има 13 гола с Милан в Серия “А” от началото на сезона и е на две попадения от лидера в листата на голмайсторите – Кристиано Роналдо.

Алексис Салемакарс замени в 66-ата Хауг, но остана в игра по-малко от 10 минути. Белгиецът получи жълт картон две минути след появата си на терена, а в 74-ата остави Милан в намален състав заради нов жълт картон.

Въпреки численото си предимство домакините не успяха да стигнат дори до почетно попадение.

Милан е първи в класирането с 43 точки, на 3 от преследвача Интер. Каляри е на 17-ото място с 14 точки, като е само на една от зоната на изпадащите.