Идва ли краят на ерата “Бартомеу” в Барса?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бордът на директорите и президентът може да хвърлят оставка днес

Днес е ключов ден за испанския гранд Барселона – бордът на директорите и президентът на клуба Хосеп Мария Бартомеу могат да подадат оставка.

Заседанието стартира днес от 14:30 часа, като има само две възможни решения след него. В единия случай ще има свикване на вот на недоверие към Бартомеу, а гласуването за него ще бъде в първите два дни от ноември. Другият вариант е колективно подаване на оставка на целия борд.

При първия сценарий президентът Бартомеу ще трябва да свика избори, които ще отнемат между 40 и 90 дни. Припомняме, че ръководството на „блаугранас“ изпадна в неловко положение, след като Каталунското правителство позволи провеждането на вот на недоверие.

Друг казус около евентуален вот на недоверие е самото гласуване. В Каталуня има въведено извънредно положение заради пандемията от коронавирус и хората са призовани да стоят по домовете си. Това поставя под въпрос начина, по който ще бъде гласувано за вота на недоверие, пишат испанските медии.

Хосеп Бартомеу пък изпрати молба до Пере Арагонес, президентът на Каталуня, с която иска въпросният вот на недоверие към ръководните органи в Барса да не се състои.