Илиян Филипов: Лицето Александър Ослан направи множество интриги
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Строителят на стадион "Христо Ботев" излезе с официална позиция.

Сериозни словесни престрелки започнаха по високите етажи на ръководството в Ботев Пловдив, след като строителят на “Колежа” Илиян Филипов излезе с остра позиция, в която нападна Александър Ослан.

Ето какво гласеше написаното от Филипов в тази връзка:

“Уважаеми ботевисти,

На 8 юни 2023 г. обявих, че не участвам в оперативното управление на клуба, тъй като срещам недоразумения в управлението.

Основната причина за това е лицето Александър Ослан, изживяващо се като сив кардинал в Ботев. Именно той направи множество интриги, които дърпат моят любим клуб само и единствено назад.

Аз като човек, управляващ голям брой фирми, не мога да участвам в подобен вид управление. Ботев е отборът на моето сърце и винаги ще помагам.

И за да няма интриги и спекулации, държа да кажа, че сме в отлични отношения със собственика на клуба – Антон Зингаревич. И ако той има нужда от моята подкрепа, винаги ще я получи, но аз и на него лично съм изразил категоричното си мнение, че с лицето Ослан няма как Ботев да върви напред.

Относно стадион “Христо Ботев”, строителството върви с пълна сила, работим както по това стадиона да получи 4-та категория от УЕФА, така и по цялостното завършване с покрита козирка и фасада. В края на август ще започнем монтирането на козирката на Северната трибуна, а малко след това и на Южната трибуна.

Имаме подписани договори с две фирми, които ще работят паралелно по двете трибуни. Целият план е направен така, че строителните дейности да не възпрепятстват мачовете на Ботев в efbet Лига.

Най- хубавото нещо в последните месеци за Ботев е назначаването на Станислав Генчев за треньор. Благодаря на Антон Зингаревич, който се съгласи, че именно Генчев е правилния човек.

Това, което видях на мачовете с Арис и Раднички Ниш е един различен отбор. Надявам се, че скоро Генчев ще получи обещаните футболисти и ще направи боеспособен отбор, който да рад-ва феновете с играта си.

Затова призовавам всички ботевисти по един или друг начин да подкрепим Ботев в предстоя-щия мач с Локомотив и да покажем кой е господарят на Пловдив!

С Уважение,

Илиян Филипов”