google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наполи претендира дербито да се проведе, въпреки че загуби служебно

Към момента все още има възможност дербито между Ювентус – Наполи да се проведе, въпреки че бе присъдена служебна победа на “бианконерите”, твърди италианското издание Il Mattino.

Както е известно, Наполи не се яви за мача в Торино на 4 октомври за срещата от третия кръг на Серия “А”, като се оправда с препоръка на здравните власти в града, които не са им позволили да пътуват. След това Дисциплинарната комисия към Италианската футболна федерация присъди служебен успех на Юве с 3:0 и отне една точка от актива на тима на Дженаро Гатузо.

Наполи не бяха съгласни с това решение и обжалваха на по-горна инстанция – пред Италианския олимпийски комитет, като случаят вече се разглежда. зданеито Il Mattino съобщава, че има вариант, при който решението на ДК да бъде отменено и да бъде насрочена дата за двубоя. За да се случи това, от Наполи трябва да предоставят неопровержими доказателства, че не са имали възможност да пътуват за двубоя на 4 октомври.

Италианската федерация смята, че Наполи са нарушили пдписания протокол, според който даден клуб може да играе своя двубой стига да има най-малко 13 здрави футболисти, от които поне един да е вратар. В конкретния случай в Наполи имаше само двама заразени футболисти.