Интер дръпна на преследвачите след минимален успех над Аталанта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Нерадзурите" спечелиха с 1:0 с попадение на Шкриняр

Водачът в Серия „А“ Интер записа трудна победа с 1:0 над Аталанта в последния двубой от 26-ия кръг на шампионата. Милан Шкриняр вкара единственото попадение в срещата, като така тимът на Антонио Конте вече има 62 точки и е на 6 от втория Милан. Ювентус е трети в класирането с 52 точки, но и мач по-малко от двата гранда на Милано. Аталанта остава на 5-а позиция с 49 точки.

„Нерадзурите“ можеха да поведат с куриозен гол в 14-ата минута, когато Кристиан Ромеро беше притиснат от Лукаку и върна към вратаря Спортиело, който трябваше да избие с глава, за да опази мрежата си суха.

В 30-ата Сапата отправи неточен удар към вратата на домакините, а девет по-късно колумбиецът засече с глава центриране от корнер, като Ханданович трябваше да показва класа, за да опази мрежата си суха.

В 53-ата Перишич шутира от границата на наказателното поле, получи се рикошет и домакините получиха корнер. При последвалото центриране имаше разбъркване в пеналта на Аталанта, топката попадна в Шкриняр, който не сгреши и Интер поведе.

Аталанта имаше шанс да изравни в 68-ата, но след удар на Сапата топката мина изключително близо до целта.

Четвърт час преди края на двубоя Луис Муриел направи пробив отляво и стреля силно по земя, но стражът на Интер бе добре позициониран и спаси.

Интер задържа аванса си и затвори мача при 1:0 в своя полза.