Интер и Ювентус обмислят офанзива за халф на Наполи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Контрактът на Пьотър Жиелински с италианския шампион изтича през следващото лято

Два от грандовете на италианския футбол – Интер и Ювентус, следят Пьотър Жиелински от Наполи. “Синьо-черните” и “бианконерите” са готови да направят офанзива за привличането на футболиста след края на сезона, твърди “Гадзета дело спорт”.

През лятото на 2023 г. Жиелински отклони апетитно предложение от саудитския Ал-Хилал, като избра да остане в Наполи. Полският халф има договор с Наполи до края на сезона. “Гадзета дело спорт” информира, че полузащитникът се е разбрал за удължаване на договора още преди началото на сезона, като новият контракт ще бъде с по-ниска заплата. Новото споразумение обаче все още не е регистрирано в Серия А заради комисионната на агента на играча, както и желанието му намаленото възнаграждение да влезе в сила през сезон 2024/25.

Ако новият договор на Жиелински не бъде официализиран преди началото на 2024 г., халфът ще бъде свободен да преговаря с други клубове. Тук смятат да се включат отборите на Интер и Ювентус, които ще се стремят с по-добра финансова оферта да примамят 29-годишния футболист.

Полският национал е сред най-важните играчи на Наполи в последните сезони. През настоящата кампания треньорът Руди Гарсия също много разчита на него, като го е пуснал като титуляр във всички 13 мача на тима.