Интер Маями организира специален мач в чест на Лионел Меси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Меси обратно на терена - суперзвездата на Интер Маями ще бъде отличена за спечелената осма Златна топка

Голямата звезда на световния футбол – Лионел Меси, ще играе за Интер Маями след края на сезона, след като клубът от МЛС обяви приятелски мач в чест на последната му спечелена Златна топка.

Легендата на Аржентина отпразнува удивителната осма Златна топка в понеделник след подвизите му за Пари Сен Жермен и националния отбор. Настоящият му клуб Интер Маями разкри в петък, че ще играе срещу друг тим от Източната конференция – Ню Йорк Сити, във „вечер, изпълнена с празненства“, на 10 ноември.

Решението да се почете Меси означава, че феновете на Интер Маями ще могат да видят 36-годишния футболист в действие, което изглеждаше съмнително по-рано тази седмица. Клубът на Дейвид Бекъм бе принудена да се оттегли от турнето си в Китай в сряда поради очевидни “търговски и бюрократични проблеми”, като мястото в календара сега е запълнено с предстоящата “Златна нощ”.

Откакто направи трансфер в отбора на Интер Маями през юли, Лео Меси записа впечатляващите 11 гола и осем асистенции в 14 мача във всички състезания, завършвайки на второ място в класацията за Новак на годината в МЛС, въпреки че игра само половината от сезона.