Арсенал се прицели в белгийски талант от Антверп
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Топчиите" с интерес към 18-годишния белгийски полузащитник Артур Вермеерен, който е трансферна цел на Барселона

Според информация на испанското издание SPORT, Арсенал се присъединява към Барселона в битката за подписа на белгийския халф Артур Вермеерен. Според медията, “артилеристите” може скоро да започнат офанзива, за да вземат 18-годишния талант през януарския трансферен прозорец.

Артур Вермеерен се утвърди като един от най-добрите млади полузащитници в Европа, откакто проби в първия отбор на Роял Антверпен. Футболистът започва своята младежка кариера в родния си клуб Лиерс СК. След кратък период в тима на Мехелен, той премина в Антверп преди половин десетилетие.

18-годишният футблист дебютира в първия отбор на Антверп в началото на миналия сезон. Оттогава белгийският полузащитник се разви с бързи темпове, превръщайки се във важна част в средата на терена за Антверп. Междувременно Вермеерен вече се появи 19 пъти през този сезон, като успя да запише един гол и пет асистенции. Прогресът на младежа не остана незабелязан, като привлече вниманието на Арсенал и Барселона.

Барселона дори започна преговори за подписа му през септември. Но след появата на други клубове в битката за халфа, то Барса може да се откаже от преследването му. Арсенал обмисля да подпише с 18-годишния футболист и да направи значим трансфер за бъдещето.