Интер подготвя финалната си оферта за Лукаку
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Нерадзурите" ще предложат най-високата възможна оферта

Ръководството на Интер възнамерява да изпрати нова оферта до Челси за Ромелу Лукаку. Това ще бъде и последната оферта, тъй като тя ще бъде най-високата, на която “нерадзурите” са способни в момента, заради финансовите затруднения които изпитват, поради глобите наложени на техния собственик.

Очаква се Интер да предложи нова сделка под наем, за която те ще платят 5 милиона на Челси. В нея обаче ще има откупна клауза на стойност 30 милиона евро. Тази оферта на пръв поглед изглежда доста ниска, тъй като Лукаку е оценяван на 40 милиона от Transferkt.

Надеждите на Интер обаче са, че Челси ще се съгласи и с това предложение понеже и “сините” се нуждаят спешно от средства. Новият собственик на Челси Тод Боули изхарчи много големи суми за играчи през миналия сезон и сега те трябва да бъдат върнати чрез продажби. В противен случай, “сините от Лондон” рискуват да бъдат наказани от ФИФА и УЕФА за неспазване на финансовия феърплей. Едно от наказанията, което грози Челси е изкарване от евротурнирите за няколко сезона.

Очаква се ръководството на Челси да вземе скоро решение дали се нуждае спешно от сумата, която Интер предлага. Ако те преценят тя не им е нужна Почетино би предпочел да задържи Ромелу Лукаку.