Борусия Дортмунд си осигури подписа на талант от Бундеслигата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Феликс Нмеча е на крачка от трансфер на "Сигнал Идуна Парк"

Вицешампионът на Германия Борусия Дортмунд е постигнал споразумение с таланта на Волфсбург  Феликс Нмеча, съобщава Фабрицио Романо. Според журналиста “жълто-черните” ще платят 30 милиона евро за услугите на немеца, който ще подпише договор до 2028 година.

Нмеча е продукт на академията на Манчестър Сити. През 2021 година обаче той пое по стъпките на друг талант на Ман Сити – Джейдън Санчо, и замина за Бундеслигата, където знаеше, че ще получи повече шансове за изява в професионалния футбол. През този сезон той опроверга доверието на Волфсбург в него и вкара 3 гола, които гарнира с 6 асистенции за “зелено-белите” в 30 мача в Бундеслигата.

Нмеча бе силно желан и от Нюкасъл, но “свраките” предпочетоха да вземат Сандро Тонали. Нмеча не бе и първи избор на Борусия Дортмунд, които бяха близо до привличането на Едсон Алварес. Впоследствие обаче те се отказаха от услугите на мексиканеца и се насочиха към Нмеча.

На “Сигнал Идуна Парк” се надяват, че това няма да е последния трансфер за този трансферен прозорец и, че тимът ще бъде подсилен дори още повече, за да може тази година най-накрая да пребори Байерн Мюнхен в битката за титлата в Германия.