Уест Хям избра заместника на Деклан Райс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Едсон Алварес е попаднал в радара на "чуковете"

Ръководството на Уест Хям ще започне преговори за привличането на мексиканския полузащитник на Аякс Едсон Алварес. “Чуковете” смятат, че той е идеалният играч, който да замени напускащия в посока Арсенал, Деклан Райс. Очаква се лондончани да платят сума не по-голяма от 35 милиона евро за Алварес, което е около 3 пъти по-малко от това, което ще получат за Райс.

Само преди седмица Алварес бе смятан за сигурно ново попълнение на Борусия Дортмунд. В последния момент обаче “жълто-черните” се отказаха от сделката и взеха решение да не привличат нов полузащитник. Това дава шанс на Уест Хям да убеди мексиканеца, който вече взе решение да напусне Аякс, да се присъедини към техния отбор.

Високият 1,87 метра Алварес пристигна в Аякс през 2019 от Клуб Америка. За него холандския гранд плати 15 милиона евро. Мексиканецът притежава много различни качества и умее да играе на повече от една позиция, което е много важно за Микел Артета, който обича да прави ротации в състава си. Алварес е физически силен, подвижен, техничен, но най-вече интелигентен. Той има много добър усет за това кога и къде да  подаде топката, дори и когато е подложен на голямо напрежение.