Интер продължава да гази в Серия А по пътя към титлата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Нерадзурите" победиха Дженоа с 3:0 на "Сан Сиро" и са със 7 точки аванс пред Милан

Интер записа домакински успех с 3:0 срещу Дженоа в двубой от 24-ия кръг на италианската Серия А. Попаденията за “синьо-черните” реализираха Ромелу Лукаку, Матео Дармиан и Алексис Санчес. Това бе пета поредна победа за тима на Антонио Конте в първенството и разликата им на върха в класирането се увеличи на седем точки пред втория Милан.

Домакините откриха резултата още в 30-ата секунда, когато Ромелу Лукаку прати топката в мрежата. Николо Барела се отчете с асистенция, след като намери Лукаку, който напредна в половината на съперника и с хлъднокръвно изпълнение порази вратата на Дженоа – 1:0.

В 13-ата минута Матео Дармиан имаше отличен шанс за втори гол. Десният халф-бек на “синьо-черните” получи подаване от Лукаку, но ударът му не намери очеранията на вратата на Перин. В 30-ата минута пък Лукаку пропусна възможност да вкара второто си попадение в двубоя.

Интер продължи да доминира и до края на полувремето Лаутаро и Дармиан направиха пропуски, като тимът на Конте се прибра на почивка с гол аванс.

Второто полувреме започна в по-ниско темпо и головите положения липсваха. Все пак в 69-ата минута Интер организира добра атака, като Лукаку намери Дармиан и този път халф-бекът на “нерадзурите” се разписа, с което резултатът стана 2:0.

В 77-ата минута Алексис Санчес вкара трето попадение за домакините. Чилийският футблист току-що се бе появил в игра, като се ориентира добре в наказателното поле при избита топка от Перин и вкара за 3:0.

До края на двубоя ново попадение на “Сан Сиро” не падна и Интер се поздрави с класическа победа. След този успех тимът на Антонио Конте събра 56 точки и е със седем пункта пред втория Милан, който тази вечер гостува на Рома.