Интер ще опита да привлече юноша на Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ерик Гарсия може да напусне каталунския гранд за втори път

Ръководството на Интер е започнало преговори за привличането на юношата на Барселона Ерик Гарсия, твърдят медиите на Ботуша. Младокът загуби титулярното си място под ръководството на Шави, което е основната причина той също да търси алтернативи за бъдещето си.

Гарсия пробива в школата на Барселона и още като малък дава заявка за огромния си потенциал, който крие. Това кара Манчестър Сити да го отмъкнат от Ла Масия и да продължат развитието му в собствената си школа, която е силно повлияна от Пеп Гуардиола. Именно Гуардиола даде шанс на Гарсия да дебютира в професионалния футбол с екипа на “гражданите”, но младокът не успя да се докаже и на “Етихад”. Това го принуди да се завърне обратно в Барселона на свободен трансфер през 2021 година. За известно време Гарсия играеше редовно на “Камп Ноу” и дори записа няколко мача с националния отбор, но в последствие отново седна на резервната скамейка.

Непостоянството в представянето на Гарсия обаче изглежда не притеснява Симоне Индзаги, който търси заместник на напускащия в посока ПСЖ Милан Шкриняр. Според информациите “нерадзурите” са готови да платят 10 милиона за услугите на 22-годишния футболист.