google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Като една от най-великите игри, в историята на футбола съвсем не липсват куриози. Избрахме да ви запознаем с някои от тях, които със сигурност ще ви разсмеят.

Ето това се казва истински фен!

Едва ли някой отбор може да се похвали с толкова верен фен, какъвто имат „червените дяволи“. Мъжът, чието име е Норман Уиндрам, е с любимия си Манчестър Юнайтед още от четири годишна възраст, когато за първи път е присъствал на стадиона на тяхна среща. Любовта към отбора продължила през целия му живот, а в интервю той признава, че през периода 1926 – 2002 година не е изпуснал досега нито един техен мач на „Олд Трафорд”. Така излиза, че Уиндрам е изгледал повече от 1800 домакински срещи на своя фаворит и не смята да се отказва и занапред!

Наказание заради смях

Едно от най-странните футболни наказания е това, което е понесъл през 2002 година националният чилийски тим. Той е бил санкциониран заради жестоко разсмиване на шега, пусната от съотборник. Колкото и да се опитвал, треньорът така и не можал да въдвори дисциплината, заради което и съответно подал оплакване.

Когато съдията се скрие в съблекалнята

Ако си мислите, че повече от един червен картон на среща е вече прекалено, какво ще кажете тогава за цели 19! Случаят е от мач между отборите на Рекреативо Линензе и Саладийо Алхесирас, в мач от регионалната дивизия на област Кадис. Картони по време на този двубой са отнесли 19 играча, като първият си е бил по време на самата игра, докато другите – при извънредни обстоятелства. Ето какво се случило – след като двама играчи започнали разпра, тя прераснала в бой, а към мелето се присъединили не само съотборниците им, а дори и фенове от публиката. Наложило се реферът – Хосе Мануел Баро Ескандон , да се покрие в съблекалнята, след което се показал отново, но вбесен от ситуацията директно посочил по 9 червени картона на участници и от двата тима.

Неочакван нокаут за съдията

Как бихте реагирали, ако по време на мач съдията изведнъж се строполи на земята. Точно това се е случило на световните полуфинали през 1930 година, по време на срещата между САЩ и Аржентина. Американският наставник се впуска в спор със съдията, а напрежението ескалира и треньорът в яда си трясва чантата с медикаменти на тревата. Нищо кой знае какво, но за нещастие, флакон хлороформ се разпечатва и обгазява нищо неподозиращия съдия. Той губи съзнание и се строполява на момента.

Треньорско наказание с пилешки крилца

През 1996 година мениджърът на Гимсби Таун Брайън Лоус излива гнева си върху играч, който явно не е успял да задоволи изискванията на треньора си, като го замеря с пилешки крилца. Вероятно това е била вечерята му, но той я е прежалил, защото не могъл да понесе да гледа как отборът му губи мач. Без колебание наставникът метнал чинията върху виновния, за да го накаже за това, че не се раздава достатъчно на терена.

Секси визия вместо професионализъм

На секси визия, вместо професионални умения, явно следва да заложи женския футбол. Поне според шефа на FIFA Сеп Блатер, който през 2004 година беше попитан от медиите какви мерки ще предприеме за популяризиране на новото направление в популярния спорт. Отговорът бил – секси, впити шорти за дамските състави.

Капитан Кук може ли да шофира?

През 1999 година играчът на Нюкасъл Кларънс Акуна е бил спрян за проверка от пътни полицаи заради … ефектния си вид. Пременен като Капитан Кук след като присъствал на коледно парти с костюми, той разполагал само с една ръка, а втората била заменена от кука. Полицаите, разбира се, трябвало да се убедят дали при това положение е в състояние да контролира добре волана!

Ако си под чехъл – нямаш място на терена

Футболният  рехабилитатор Дейв Никълс бил директно пратен вкъщи от рефера по време на мач през 2005 година, защото бил твърде предан съпруг. Докато течала срещата, той получил телефонно обаждане от съпругата си и без да се замисли много, отговорил. На съдията обаче такива не му минавали и Дейв Никълс отлетял на часа от игрището.

Родителски контрол

През 2011 година Марио Балотели, тогавашен играч на „гражданите“, влетял директно в директорския кабинет на лондонско школо, за да защити  млад фен на Манчестър Сити. Оказало се, че момчето му поискало автограф, но отговорният Балотели моментално потърсил обяснение защо в момента не е на училище, а се развява по стадионите. Оказало се, че младежът е бил изгонен от часовете, което амбицирало Балотели да отиде и да поиска обяснение направо от директора на училището. Твърди се, че майката на детето също присъствала на разговора, тоест срещата е била напълно официална и проведена на необходимото ниво.

Любовта на феновете боли

Странно аплодиран от запален фен се оказал  Рони Симпсън от Селтик през 1967 година. Той тъкмо загрявал за предстоящ важен мач с аржентинския Расинг, когато негов голям фен го уцелил по главата с парче тухла от трибуните, явно не със зла умисъл. За съжаление обаче травмата, която запалянкото нанесъл на фаворита си, оставила в болница Симпсън и той не успял да се включи в срещата.