Иран подчини “лъвовете” на “Колежа”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Родните национали загубиха от Иран, след като в 14-та минута Груев сбърка, а Мохамад Мохеби реализира единственото попадение

Българският национален отбор загуби с 0:1 срещу Иран в приятелски мач, който се изигра на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Персите поведоха в резултата в 14-ата минута, когато след грешка на Илия Груев, топката стигна до Мохамад Мохеби, който вкара с глава на празна врата.

Мачът започна по-добре за персите, които още в първите минути обградиха наказателното поле на Димитър Митов. В 9-ата минута иранците обстрелваха вратата на България от пряк свободен удар, но вратарят спаси.

Натискът на Иран даде резултат в 14-ата минута, когато Илия Груев сбърка при една топка вляво от вратата и тя попадна в краката на Саман Годос. Той с меко центриране намери Мохамад Мохеби, който безпроблемно заби топката с глава на празна врата.

В добавеното време на първата част България опита да притисне своя съперник, но защитата на гостите се справи на ниво и запази аванса си на полувремето.

Второто полувреме започна по-добре за Иран, като в 50-ата минута гостите имаха страхотен шанс, при който Тареми намери Мохеби вдясно от вратата, но ударът на десетката мина над вратата на “лъвовете”. България отговори с удар по земя с десния крак в 65-ата минута, но влезлият на пожар Паям Ниазманд спаси.

В 85-ата минута Кирил Десподов стреля от пряк свободен удар, но прати топката над вратата на Иран. Същото стори и Илиан Илиев три минути след това, коагато си нагласи топката на левия крак и стреля, но вратарят на гостите не се наложи да спасява.

В следващите минути играта се накъса и чисти положения пред двете врати липсваха. България опита финален натиск в секундите след края на добавеното време на срещата, но така и не успя да стигне до гол и загуби срещата.

Следващият мач на националите е на 10 септември, когато гостуваме на Черна гора в мач от Група G от квалификациите за Евро 2024 в Германия.