Ирански национал каца в Рим, за да подпише с Рома
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сардар Азмун ще подсили "вълците"

След бързи преговори между Рома и Байер Леверкузен, иранският нападател Сардар Азмун е на път да кацне в Рим. Играчът пристига на летище Чампино тази вечер с частен самолет, който ще тръгне от Кьолн.

Рома е постигнал споразумение с Байер Леверкузен за сделка под наем с клауза за закупуване около 12-13 милиона. Покупката на иранеца идва след провала на преговорите за Дуван Сапата от Аталанта. Жозе Моуриньо, който вече е говорил с Азмун чрез видео разговор, иска да подсили своето нападение. През нощта Тиаго Пинто беше ускорил значително операцията. Сега липсват само медицинските прегледи и подпис, след което Азмун официално ще стане играч на Рома.

Кариерата на Сардар Азмун започва в Рубин Казан. Той блести обаче в Зенит в периода 2019 – 2022 г. Наричан “иранския Меси”, Азмун преминава в Леверкузен през 2022 г. Там обаче той не успява да покаже най-добрата си игра и сега ще има шанс да впечатли на “Стадио Олимпико”. 28-годишният нападател ще се бори с Андреа Белоти за място на върха на атаката в състава на “вълците”.