Истерия в Мароко – треска за самолетни билети за Катар
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В арабската страна мечтаят за нов подвиг - срещу Португалия

Националната авиокомпания на Мароко (RAM) обяви, че отпуска седем допълнителни полета, с които да превози част от огромния брой желаещи да пътуват за Катар за четвъртфинала от световното първенство срещу Португалия в събота, съобщава агенция “Ройтерс”.

Първата арабска страна, класирала се за четвъртфинали на шампионат на планетата, беше обхваната от еуфория от представянето на тима след впечатляващите победи над Испания и Белгия.

Държавният авиопревозвач обяви, че след договорка с местната футболна федерация, ще превозва само фенове със закупени билети за мача в събота и временна входна виза за Катар.

Независимо от това, някои фенове на Мароко разкриха, че са успели да получат самолетни билети само с входната виза и се надяват успеят да си купят билети за мача с Португалия при пристигането си в Доха. Други пък имат билети за мача, но не са успели да се сдобият със самолетен билет.

В големите градове на страната са поставени видеостени, на които хиляди ще гледат мача.

Местни медии съобшават, че на площад “Джемаа ал-Фна” в Маракеш, обект от световното наследство на ЮНЕСКО, се очакват повече от 30 000 души.