google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Лионел Меси е заявил на Барселона, че иска да напусне клуба след близо две десетилетия с испанските гиганти. Клубът потвърди тази вечер, че великият футболист е изпратил документ, изразяващ желанието си да напусне.

Съобщението идва 11 дни след унизителната загуба на Барселона с 2:8 от Байерн Мюнхен в четвъртфиналите на Шампионската лига, едно от най-тежките поражения в кариерата на играча и в историята на клуба. Поражението затвърди трудния сезон за Барселона – първият без титла от 2007-08 г. насам и запали една от най-тежките кризи досега.

Меси е спечелил рекордни шест Златни топки като играч на Барселона и е помогнал на клуба да спечели 10 титли в испанската лига и четири титли в Шампионската лига.

Според аржентинското издание TyC Sports, легендата на Барселона е изпратил факс до клуба, в който изразява нежеланието си да играе за клуба. Меси има идеята да използва клауза в договора си, според която в края на всеки сезон е възможно да прекрати едностранно действащия си договор. Но има и нещо друго, за да влезе в сила за този сезон въпросната клауза е трябвало да бъде активирана най-късно на 10 юни.

Във съобщението си до ръководството на Барса, Меси настоява, че клаузата все още е валидна, тъй като футболният сезон я бе удължен поради пандемията с COVID-19.