Карлел Пуйол подкрепи Меси в желанието му да напусне Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Легендарният бранител на Барселона Карлес Пуйол написа съобщение в подкрепа на Лионел Меси, който днес информира Барселона за желанието си да напусне клуба това лято. Меси се умори от сегашото управление на клуба и иска да напусне незабавно, като използва клауза в договора си, която би му позволила едностранно да прекрати контракта си.

Очаква се клубът да оспори това, твърдейки, че клаузата е изтекла на 10 юни и ще се бори да получи пари за играча, ако иска да напусне. Бившият капитан на Барселона Пуйол се превърна в първата легенда на клуба, която говори публично по въпроса, като пусна туит подкрепа към Меси в разгара на трагична ситуация за всички, свързани с Барселона.

“Уважение и възхищение, Лео. Цялата ми подкрепа, приятелю”, пише Пуйол.

Пуйол беше капитан на Барселона, когато Меси влезе в първия отбор и дуото поведе “блаугранас” до многобройни титли в ЛаЛига, спечелвайки две титли в Шампионската лига през 2009 и 2011 г. Пуйол се оттегли през 2014 г. след 15 сезона в първия отбор на Барса и остава всеотдаен фен на родния си клуб.

Той ще бъде толкова тъжен, колкото всички фенове на Барселона от настоящата ситуация в клуба, а неговата подкрепа за Меси говори много за това какво е отношението на бившия капитан на “каталунците” към борда на клуба, който позволи тази криза да се случи.