Истина ли е? Меси и Аржентина на колене пред Саудитска Арабия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гаучосите" с неочакван фалстарт в Катар

Първият голям шок на Мондиал 2022 е факт! Един от аутсайдерите в турнира – Саудитска Арабия успя да победи смятания от много експерти за фаворит за трофея отбор на Аржентина в първия мач от група “С” на Световното първенство в Катар.

“Гаучосите” срещнаха много по-големи трудности от очакваното и след много сърцата игра на азиатците, останаха без нито една точка след първия си мач в Катар.

Срещата започна отлично за “гаучосите”, които още в 9-та минута получиха дузпа заради задържане в наказателното поле на Леандро Передес. Зад топката застана Лионел Меси, който не сбърка от 11-те метра за 1:0.
Истина ли е? Меси и Аржентина на колене пред Саудитска Арабия 1
Последва пълна доминация на южноамериканците, които на три пъти вкараха гол, но всички попадения бяха отменени заради засади – две срещу Лаутаро Мартинес и една на Меси. Особено една на нападателя на Интер беше изключително тънка и беше отсъдена заради позицията на рамото му.
Истина ли е? Меси и Аржентина на колене пред Саудитска Арабия 2
Малко преди почивката Аржентина можеше да удвои аванса си, но удар на Родриго Де Пол премина високо над целта.

След почивката обаче дойдоха минутите на Саудитска Арабия. Те започнаха ударно и още в 48-та минута изравниха. Грешка на Де Пол и Паредес доведе до това Шехри да поеме в наказателното поле и да прати отлично топката по диагонала далеч от обсега на Мартинес.
Истина ли е? Меси и Аржентина на колене пред Саудитска Арабия 3
Аржентина искаше бързо да си върне аванса, но вместо това получи второ попадение. Алдавсари получи топката около границата на наказателното поле, смени бързо посоката си и с перфектен изстрел в далечния паяк матира Мартинес за 2:1 в 53-та минута.

Последва опасна атака на Аржентина, като топката попадна у Меси, но в последния момент с шпагат той беше спрян да отправи удар. До края на срещата южноамериканците продължиха с масовия си натиск, който обаче не доведе до нищо опасно пред вратата на Саудитска Арабия. В продължението пък тежък сблъсък между бранител на “зелените” и вратарят им Алшехри отне време, за да се окаже медицинска помощ.

В 100-та минута Хулиан Алварес стреля опасно с глава, но Алшехри спаси с акробатично изпълнение.