Историческа победа за Григор Димитров на старта на US Open
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българинът обърна Алекс Молчан за първата си победа след изоставане 0:2 сета в кариерата

Григор Димитров записа паметна победа срещу словака Алекс Молчан с 3:2 сета в мач от първия кръг на US Open. Българският тенисист загуби първите два сета, но обърна съперника си и за първи път спечели мач след изоставане от 0:2. Григор триумфира с 6:7, 6:7, 6:1, 7:5, 7:6 в мач продължил 4 часа и 40 минути.

Българинът по нищо не отстъпваше на словашкия си съперник, който е 112-ти в света, но Молчан спечели първите два сета в тайбреци. В драматичен първи сет словакът записа успех в тайбрека с 11:9 точки. Той спечели и втората част след дълъг 13-ти гейм, като триумфира със 7:5 точки.

Третият сет Григор игра на много по-високо ниво и срази опонента си с 6:1. Българинът запази доброто ниво и в четвъртата част на мача и я спечели със 7:5. Пробив в 11-ия гейм бе от ключово значение за успеха на Григор, който изравни сетовете 2:2.

Петият сет предложи страхотна драма. Григор изостана с 2:5 гейма и бе близо до поражението. При 5:4 Молчан сервираше за мача, но получи крампи в гейма и едвам се движеше по корта, като Григор го проби и изравни на 5:5. След това двамата тенисисти спечелиха подаванията си и се стигна до тайбрек до 10 точки. Григор Димитров отрази два мач бола на съперника си, като направи обрат в края и спечели частта с 11:9 точки, с което и мача с 3:2 сета.

Във втория кръг на Откритото първенство на САЩ, Григор ще се изправи срещу Анди Мъри в четвъртък.