Историческо! Локомотив попиля Ботев за рекорден успех в дербито
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Железничарите" записаха най-изразителната си победа в съперничеството с "жълто-черните"

Локомотив Пд записа най-изразителната си победа в историята на съперничество с Ботев Пд, разгромявайки „канарчетата“ с 6:0 на „Лаута“. Досега най-големият успех на „железничарите“ беше с разлика от 4 гола. „Черно-белите“ напълно превъзходжаха своя съперник в днешния двубой от 14-ия кръг на efbet Лига, като след по-малко от половин час игра поведоха с 4:0. Джонатан Перейра бе изгонен малко преди края на първата част, а след почивката домакините увеличиха аванса си с още два гола. Така след днешния исторически успех тимът на Александър Тунчев се изкачи на върха в класирането с 27 точки. Втори е Лудогорец с 26. Ботев остава на 10-ото място с 13 точки.

Наказателната акция на „черно-белите“ започна още във 2-ата минута, когато Карагарен центрира отдясно, Димитър Илиев пропусна топката за Момчил Цветанов, който разпечтата вратата на „канарчетата“.

В 9-ата Умарбаев центрира от фаул, а Диниш Алмейда прати с глава неспасяемо в горния ляв ъгъл – 0:2.

Филип Филипов направи сериозна грешка в 24-ата, след което фаулира Минчев, а реферът Георги Кабаков посочи бялата точка. Капитанът на домакините Димитър Илиев изпълни точно дузпата и Локомотив поведе с 3:0

Георги Минчев се освободи хитро от Работов в 28-ата и с прецизен изстрел покачи на 4:0.

„Жълто-черните“ имаха шанс да върнят един гол в 38-ата, но първо удар от малък ъгъл бе избит от Мартин Луков, а при добавката Атанас Илиев нанесе удар с глава, но прати в ъгъла на вратаря, който улови.

Проблемите на Ботев се увеличиха в последната минута от редовното време на първата част, когато Джонатан Перейра получи втори жълт картон и „жълто-черните“ трябваше да изиграят втората част в намален състав.

В 64-ата Славчо Шоколаров пробва удар извън наказателното поле, но прекали със силата и прати над вратата.

Седем по-късно резервата Кристиан Илич шутира в близост до дъгата на пеналта, топката се отклони във Филип Филипов и прелетя над вратаря Янко Георгиев – 5:0 за Локомотив.

В 79-ата Георги Минчев финтира Филип Филипов, след което прати по земя към непокрития Николай Николаев, който вкара първия си гол в професионалния футбол, а Локомотив поведе с 6:0.

Веднага след попадението Димитър Тонев затрудни максимално Луков, който все пак изби.

В 89-ата минута Димитър Илиев изведе с пета Карагарен сам срещу вратаря на Ботев, но стражът на гостите успя да опази вратата си от седми гол.