Историята сочи: Реал Мадрид ще спечели титлата в Испания
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на Реал Мадрид е на прав път за спечелването на рекордна титла номер 34 в “Ла Лига”, след като води с четири точки пред Барселона пет кръга преди края на сезона. Историята сочи, че “белият балет” ще триумфира в Испания този сезон, тъй като не е изпускал подобен аванс на върха в класирането.

Реал Мадрид има предимство спрямо Барселона като и при равен брой точки “белите” също ще са шампиони. Статистиката показва, че “лос бланкос” никога не са изпускали титлата при преднина от 4 точки на върха в класирането при пет оставащи кръга до края на сезона. Вчера Реал Мадрид победи трудно Хетафе с 1:0 и така дръпна с 4 пункта на “каталунците”.

През сезон 1991/92 Реал Мадрид не успява да спечели титлата при аванс от 3 пункта пет кръга преди края на кмапнията и това е максимумът, който те са изпускали като аванс на този етап от състезанието. Последно Барселона не е успявал да стане шампион при преднина от 4 точки пет кръга преди края – това се случи през сезон 1981/82. Спефицичното тогава е, че са се давали по две точки за победи, а не по три, както е в момента.