Италиански национал: Силата на нашия отбор ще се види на Европейското
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Желанието ми е да вляза в историята на националния отбор", заяви Джанлука Скамака

Италианският нападател Джанлука Скамака изрази своята увереност преди старта на Европейското първенство 2024. Настоящият шампион на Стария континент започва турнира с мач срещу Албания в събота.

25-годишният Джанлука Скамака направи много силен сезон за Аталанта и се очаква да води нападението на Адзурите на Евро 2024, въпреки че има само един гол в 16 мача за националния тим. Любопитна подробност е, че нападателят смени 8 клуба през кариерата си, като сякаш в Аталанта най-после намери себе си и помогна на тима от Бергамо да спечели Лига Европа.

“Силата на този тим на Италия ще се види на турнира. Ние сме млад състав, започна нов цикъл и имахме нужда от малко време да покажем силата си. Тази сила ще се види по време на турнира, готови сме. Чувствам се добре, надявам се да помогна на състава да стигне колкото се може по-далеч. Ще бъде труден двубой с Албания, но ще бъде и много важен за нас и за мен. Искам да повторим изявите на отбора от 2021-ва, който спечели титлата на Европа, и този от 2006-а, който стана световен шампион. Желанието ми е да вляза в историята на националния отбор”, каза Скамака.

Италия е в най-трудната група на европейските финали това лято. Освен срещу Албания, воденият от Лучано Спалети отбор ще играе в груповата фаза с Испания и Хърватия.