Ивайло Гоцев: Тервел ще спори за световната титла през 2022 г.
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Смела прогноза на Ивайло Гоцев за бъдещето на родния боксьор

Боксовият мениджър и промоутър – Ивайло Гоцев, сподели за “България днес” повече информация за завръщането на Тервел Пулев на ринга. 38-годишният боксьор ще се изправи срещу намибиеца Викапита Мероро и в 10-рундов мач, като двубоят ще се проведе в Дар Ес Салаам (Тан) на 29 януари.

Ивайло Гоцев започна с думите, че няма спомен друг български боксьор да се е бил в Африка. Той е доволен  от условията и партньорите – танзанийския промоутър и  приятели от Южна Африка, с които работи от три години. Мениджърът заяви, че през 2021 г. ще се проведат 6 галавечери в Африка, на които ще участват доста български боксьори.

Гоцев коментира и предстоящия съперник на Тервел – Викапита Мероро, който има 29 победи, 14 от които с нокаут, както и 9 загуби. Промоутърът обяви, че Тервел ще се бие за световната титла през 2022 г.

“Добър съперник с нужният опит. Играл е с класни противници. Очакваме да стане добър бой. Не е избран, за да падне. Това е следващата стъпка, за да може Тервел достигне до мач за световната титла, а това ще се случи през 2022 година. Той трупа опит. Едва от 3 години е професионалист. Нуждае се от такива мачове със сложни опоненти на чужда територия.”

Ивайло Гоцев направи обширен коментар и за Кубрат Пулев, който иска да продължи да се бие:

“Кубрат чувства, че не показа най-доброто от себе си в мача с Джошуа. Разговаряхме с промоутъра Боб Аръм, който желае Кубрат да се бие през юни в САЩ. Проблемите с паспорта са оправени след недоразумението, което беше решено. Кубрат ще вземе решение кога и къде ще се бие, за да си възвърне най-добрата форма. Има много възможности за него. След битката между Фюри и Джошуа, титлите вероятно ще останат при Фюри. Те няма да се задържат. Ще има задължителни защити към претендентите от четирите версии и вероятно ще се наложи да ги оваканти. Няма да е ясно кой срещу кого ще излезе за поясите. В тежка категория могат да се очакват изненади.”