Ивайло Иванов остана на крачка от златото в Прага
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българският джудист спечели сребърния медал на Европейското в Чехия

Българинът Ивайло Иванов спечели среброто в категория до 81 килограма на Европейското първенство по джудо в Прага (Чехия). Иванов остана на крачка от златния медал, след като на финала отстъпи на европейския шампион за младежи под 23 години Тато Григалашвили. Грузинецът спечели финалната битка, записвайки първо вадзари, а малко след това и ипон.

На полуфиналите българинът спечели категорично мача си срещу нидерландеца Фран де Вит, като първо записа вадзари, а след това затвърди победата си с ипон.

В предходните си битки Иванов се справи още с Никола Шилар (Франция), Марсел Черчеа (Румъния) и сребърния световен медалист от 2018 г. Ведат Албайрак (Турция).

Среброто е второ поредно за Иванов в европейска надпревара. Миналата година българинът завърши отново втори и на Европейските игри, които имаха статут на европейско първенство. В края на годината той се поздрави и със световна титла за военни.

Утре Борис Георгиев продължава българското участие в надпреварата в категория до 100 килограма. Георгиев е последният роден състезател, който ще се качи на татамито в Прага.