Ивайло Петков става шеф в Ботев, идва треньор от бившия СССР
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият защитник на националния отбор имаше два престоя в руското първенство

Смятаният за сигурен нов собственик на Ботев Пловдив – руският бизнесмен Антон Зингаревич, вече има идея кой би бил най-подходящ за нов спортен директор на клуба.

Става дума за бившия ляв бранител на българския национален тим Ивайло Петков, който до неотдавна заемаше идентична позиция в Левски, но бе натирен от Герена, след като Наско Сираков получи акциите на Сините.

Ивайло Петков става шеф в Ботев, идва треньор от бившия СССР 1

Именно Зингаревич се е свързал с 44-годишния специалист, предлагайки му поста в Града под тепетата.

Петков е рожба на плевенския Спартак, след което е привлечен в Литекс. След само един сезон при Гриша Ганчев в Ловеч обаче, левият бек е трансфериран в Истанбулспор, където прекрава пет сезона.

Успешната граница зад граница продължава с престои в истанбулския гранд Фенербахче, два периода в руския Кубан (Краснодар) и Анкарагюджю, след което завършва кариерата си в Литекс.

Петков има 63 мача в националния тим и бе основна фигура в съставите, играли на световното първенство през 1998 година и на европейския шампионат шест години по-късно.

Вече се работи и по привличането на нов наставник на Канарчетата, като почти сигурно това ще бъде специалист от Русия или от някоя от бившите съветски републики.