Ивет не отписа шанса да бяга на шеста Олимпиада
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Спринтьорката ни записа рекордно пето участие на Олимпийски игри

Ивет Лалова беше със смесени чувства след участието си в сериите на 200 метра на Олимпиадата в Токио. Спринтьорката ни не успя да намери място на 1/2-финалите, но направи 22-ия си старт на Олимпийски игри, а с петото си участие на Олимпиада постави и рекорд при лекоатлетките.

Тя също така не затвори вратата за шесто участие в Париж след три години.

“Показах пет пръста след края на спринта. Изпитах радост и щастие от това, че стигнах до тези пет участия, защото имаше моменти, в които изглеждаше невъзможно. В началото нямах абсолютно никакви планове да продължавам да тренирам до Токио. В следващия момент нещата така ме хванаха и завихриха и толкова ми харесаха, видяхме, че направих едни от най-хубавите си сезони именно преди две години в Доха, с едни от най-силните ми резултати на 200 метра. Това ме увлече много. Изминаха две години, които бяха много тежки за всички нас. Затова изпитвам щастие и гордост. Направих рекорд, защото съм първата лекоатлетка, която записва участие на пет Олимпиади. Това беше една малка цел, която да ме мотивира, която да ме накара да се усмихвам”, каза Ивет.

“23-ият старт беше много близо и за мъничко се изплъзна. Не искам да кавам не на Париж 2024, защото не искам да свършва, но в същото време не искам да казвам не и на много други неща в живота ми. Затова ще кажа: “Нека видим.” Остават три години, но за тези три години всичко може да се случи”, каза тя.