google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Световният шампион се отдава на работата с деца, остава на разположение на треньорите в представителния тим

Капитанът на националния отбор по класическа борба Иво Ангелов обяви, че оттеглянето му от представителния тим е съвсем логична стъпка с оглед на напредналата му възраст.

Иво Ангелов спокоен за бъдещето на националния, идва ред на Еди 1

Световният и европейски шампион за 2013 година, който през октомври ще навърши 37, обаче няма притеснение за бъдещето на формацията, виждайки израстването на първенеца на Стария континент за миналата година – Едмонд Назарян.

Ангелов също така е категоричен, че във всеки удобен момент ще бъде на разположение на треньорския щаб на националите и с охота би помагал с каквото може, включително и като спаринг партньор.

Перничанинът все още е в завидна спортна форма, а и освен това разкри, че е подписал контракт с германския си клуб.

“Тялото вече не ме слуша така както аз искам, а и в Едмонд Назарян виждам мой достоен заместник,“ коментира Спортист номер на България за 2013 година пред Дарик радио.

Иво Ангелов спокоен за бъдещето на националния, идва ред на Еди 2

“За националния отбор и за участия на европейски първенства мисля, че дойде времето да кажа стоп. Иначе аз съм се разбрал с треньорите на националния отбор, че когато имат нужда от моята помощ като спаринг партньор ще се отзова. Искам с каквото мога да бъда полезен.

“Подписал съм тази година договор с немския отбор. Най-вече да сме здрави. Последният път, когато казах стоп, бях малко афектиран, след като не успях да се класирам за Олимпийските игри в Рио.

“Сега вече съм на такава възраст, в която тялото не ме слуша така, както аз искам и трябва да спра. В лицето на Едмонд Назарян виждам мой достоен заместник. Аз с каквото мога ще му помагам той да расте и да постигне много успехи.

“Лошо, че зарад пандемията отмениха Олимпийските игри с една година. На мен всеки един изминал ден ми е в повече, камо ли година, но съм спокоен пред съвестта си, че се опитах.

“Най-ценното ми е, когато станах световен шампион. Това е най-голямата титла, която имам в кариерата си, но на всеки един медал съм се радвал дори когато съм ставам втори“.

“Всички знаем, че децата са бъдещето. Аз много искам да си направя школа с хубав екип, с екип, който гледа в една посока и заедно ще работи за бъдещето на тези деца. Смятам, че съм спокоен и много търпелив да се занимавам  с деца.”

Не е тайна, че Ангелов е уважаван общественик в родния Перник. Именитият борец участва в куп благотворителни инициативи и не престава да работи активно за съживяването на спорта в западния град. Именно неговите усилия бяха в основата на ремонта на залата за борба.