Излизаме срещу Уелс без Страхил Попов и Галин Иванов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Страхил Попов и Галин Иванов ще пропуснат утрешния двубой с Уелс от Лигата на Нациите, заяви селекционерът на националния отбор на България Георги Дерменджиев.

Наставникът обяви, че ще има и други промени в състава заради неспособността на играчите да издържат физически три мача за една седмица.

“В този сгъстен цикъл, играчите трудно могат да изкарат 3 мача поред,” заяви Дерменджиев. “Ще има промени. Страхил Попов има контузия в адуктора. Няма да вземе участие. Всички други момчета се възстановяват. Утре ще видите състава.

“Най-вероятно Галин няма да играе. Георги Костадинов също. Ники Михайлов е добре вече”, заяви още той. “Всеки мач е от значение. Всеки мач излизаме, за да бием. Какъв ще е резултата, след мача се вижда.”

Дерменджиев за пореден път заяви, че след загубата от Унгария атмосферата в съблекалнята е станала тягостна.

“Настроението не е добре, заради мача с Унгария,” каза той. “Очакванията бяха много големи. Разочаровани сме. Но играчите са професионалисти. Правим всичко възможно да превъзмогнем този психологически стрес и да излезем и да изиграем един нормален мач.

“Принципно, за 2 или 3 дни едно концепция трудно се прехвърля, но щом звездите на Уелс няма да дойдат, значи за нас е добре. Но и останалите са класни играчи. Очаквам един мач, който ние ще го изиграем на едно добро ниво.

“Целта е да може отборът и играчите, които викаме да се утвърдят, да печелим точки за самочувствието на тима.”

Дерменджиев възропта срещу дискутирането на множеството грешки в дефанзивен план, които допуска отборът.

“Много ги анализираме тези грешки в защита с отбора,” заяви той. “Играчите виждат кой как и къде е сбъркал и кой не е бил на мястото си. Те вече го разбраха това нещо и ще се стараят повече.

“Винаги гледам позитивното. Искам играчите да се стараят. Искам да направим така, че грешките, които има да са по-малко.”