Изненада: Мбапе се появи за медицински прегледи в Париж
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мбапе се появи на клубната тренировъчна база за редовните медицински тестове

Сапунката около ситуацията на Килиан Мбапе през лятото навлиза в нова фаза. Днес острието на парижани отиде на клубната тренировъчна база за медицинските тестове, които са редовни в предсезонната подготовка на френските шампиони. Припомняме, че в началото на миналия месец французина излезе с официално писмо, което бе насочено към клубните босове, че ще изпълни контракта си до следващото лято, но не възнамерява по никакъв начин да продължава престоя си във френската столица след 2024-та година.

Това предизвика сериозно раздразние у ръководителите на ПСЖ, и най-вече в президента Насер Ал-Хелайфи, който месец по-късно публично информира, че пред футболиста се поставя ултиматум от 10 дни в който да прецени за себе си дали ще се обвърже с нов дългосрочен контракт. По думи на милиардера в противен случай обаче, той ще бъде продаден още това лято с мотива, че „отборът не може да изпусне без пари най-добрия футболист в света.“

Този ултиматум обаче изтече и, преценявайки по действията му, вероятно желанието му е наистина да остане на „Парк де Пренс“ още една година. Той ще се появи на първа тренировка утре следобяд, а тогава се очаква да направи важен разговор с босовете, за да се вземе решение в интерес на двете страни. “L’Equipe” спомена, че все пак ръководството ще е твърдо в изреченото си преди десетина дни: или ще остане за дълго в Париж, или да си търси нов отбор сега.