Жоазиньо се завръща в Бразилия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
бразилецът изкара три и половина сезона на „Герена“, като взе участие в 106 срещи за 26-кратните шампиони на България, в които отбеляза 16 пъти и осъществи 31 голови подавания във всички надпревари.

Един от любимците на “синя България” за последните две десетилетия – бразилецът Жоаозиньо, ще играе отново родината си след дълги години прекъсване. Южноамериканският спортен журналист Фабио Алейшо съобщи, че дребния играч ще подсили бразилски втородивизионен клуб. 34-годишният Жоазиньо защитаваше последно цветовете на Сочи в Русия, за който тим реализира три попадения в 22 двубоя за първенство.

Иначе бразилецът изкара три и половина сезона на „Герена“, като взе участие в 106 срещи за 26-кратните шампиони на България, в които отбеляза 16 пъти и осъществи 31 голови подавания във всички надпревари.

През 2011 година Левски го продаде на Краснодар, където и премина голям и успешен период от кариерата му, а в страната домакин на световното първенство през 2018-та година се е подвизавал още за Динамо Москва и Сочи. На няколко пъти бе спряган за завръщане на “Георги Аспарухов”, но това така и не се случи, а както става ясно по всяка вероятност няма и да се случи.