Изникна проблем за срещата между Дунав и Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В следващите дни Спортно-техническата комисия към БФС отново може да направи промяна в програмата , но този път тя няма да бъде за мачовете от efbet Лига, а за тези за Купата на България. Това се очаква да се случи за предстоящия 1/16-финал между Дунав (Русе) и Левски.

В следващите дни Спортно-техническата комисия към БФС отново може да направи промяна в програмата , но този път тя няма да бъде за мачовете от efbet Лига, а за тези за Купата на България. Това се очаква да се случи за предстоящия 1/16-финал между Дунав (Русе) и Левски. По програма столичани трябва да гостуват на “драконите” на 22 ноември, сряда, от 16:30 часа. До мача в Русе има над месец, но в града алармираха, че стадионът има проблем с осветлението и срещата отива в задънена улица и вероятно ще бъде пренасрочена с друг час. По това време от годината е добре известно, че тъмните часове настъпват по-рано.

Ръководството на Дунав моментално е реагирало и е провело разговори с общината и компетентните лица по темата в опит на разрешаване на проблема. От втородивизионния тим дори са отправили молба, ако всичко е наред с осветлението, мачът да бъде изместен за 18:00 часа след края на работния ден, когато могат да присъстват повече фенове. Желанието на Дунав е било заявето и пред БФС, като се изчаква отговор от централата. Почти сигурно обаче първоначалният час на срещата ще бъде променен.

Междувременно Левски продължава да работи по плановете си за зимната подготовка. Вече стана ясно, че “сините” ще се готвят в Турция и първоначалните идеи са тимът да прекара около месец в южната ни съседка. Ръководството взе окончателно решение в проверките да няма руски съперници, след като през миналия сезон имаха уредени контроли с отбори от тази държава, но впоследствие бяха отменени заради войната в Украйна.