Изтеглиха жребия за Купата на България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Пирин (Гоце Делчев) - Шумен е гвоздеят на 1/8-финалите, Етър приема Локо (Горна Оряховица) в емоционално местно дерби

Днес беше изтеглен жребият за осминафиналите в турнира за Купата на България по хандбал за мъже и за четвъртфиналните сблъсъци в надпреварата при дамите.

В най-интригуващата среща един срещу друг в “Неврокоп Арена” ще се изправят третият във временното класиране на “А” група Пирин – 64 (Гоце Делчев) и вторият в подреждането Шумен – 61.

Временният водач в елитния ешелон Осъм (Ловеч) ще гостува на регионалния съперник Спартак (Плевен). Най-горещото местно дерби обаче безспорно ще бъде това между Етър – 64 и Локомотив (Горна Оряховица).

Тимът от Несебър Петър Бабев ще направи дебют в надпреварата за Купата на България, посрещайки Асти (Хасково), новакът в “А” група Локомотив (Мездра) ще гостува на Фрегата (Бургас), а столичният НСА ще приеме в реновираната си зала Левски (Левски).

Българската федерация по хандбал обяви, че осминафиналните мачове ще се състоят в началото на февруари, а четвъртфиналните сблъсъци са насрочени за 20 и 21 март.

Финалната четворка ще се проведе на 10 и 11 април.

Ето и всички двойки:

Етър-64 – Локомотив (ГО)

ХК Труд (село Труд) – Спартак (Варна)

Спартак (Плевен) – Осъм (Ловеч)

Пирин – 64 – Шумен – 61

НСА – Левски (Левски)

Фрегата (Бургас) – Локомотив (Мездра)

Петър Бабев (Несебър) – Асти (Хасково)

Добруджа (Добрич) – Чардафон (Габрово)

Беше изтеглен и жребият при жените. От федерацията уточниха, че разпределението на двойките е дирижирано и по тази причина Бъки (Габрово) и Етър – 64 бяха разделени в различни срещи, независимо, че точно такъв беше капризът на жребия.

Ето и четвъртфиналните двойки:

Бъки (Габрово) – Спартак (Плевен)

Топлика (Минерални бани) – Свиленград

Поморие – Сливница

Шумен – 98 – Етър – 64

Мачовете ще се състоят на 11 и 12 декември.