Извънредно: Висшата лига и ЕФЛ отложиха всички мачове в Англия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Висшата лига и ЕФЛ отложиха мачовете този уикенд след смъртта на кралица Елизабет II

Футболните органи в Англия проведоха спешна среща с правителството в петък сутринта, за да решат дали да отложат мачовете през уикенда. Решението бе взето – отменят се всички мачове като проява на уважение към кралица Елизабет II  след нейното 70-годишно управление, тъй като Обединеното кралство навлиза в период на национален траур.

“На среща тази сутрин клубовете от Висшата лига отдадоха почит на Нейно Величество кралица Елизабет II. В знак на почит към нейния изключителен живот и принос към нацията и в знак на уважение мачовете от кръга на Висшата лига този уикенд ще бъдат отложени, включително мачът в понеделник вечерта”, се казва в изявлението на Висшата лига.

По-рано днес Обединеното кралство даде зелена светлина за провеждане на мачовете от Висшата лига. Британското правителство обяви, че всяка организация сама може да вземе решение за провеждането на събитията. Все пак решението на Премиър Лийг е да отложат мачовете от предстоящия кръг, както и всички срещи от Английската футболна лига (ЕФЛ).