google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Броят на контузените футболисти в Ботев (Пловдив) започна да придобива смущаващи размери само няколко дни преди подновяването на Първа лига.

Нови трима играчи се оказаха със здравословни проблеми, като един от тях – младокът Иво Казаков, със сигурност пропуска двубоя с Царско село. Той ще остане извън игра в следващите 20 дни, след като получи травма в мача на младежкия тим на Ботев с Нефтохимик.

Крис Добрев, който бе заменен принудително още в 5-ата минута на мача на юношеския национален тим (до 19 години) с Индонезия заради обърнат глезен, Димитър Тонев, страдащ от подобна травма, пък са под въпрос.

Новината за състоянието на тримата е притеснителна за старши треньора на Канарчетата Ферарио Спасов, тъй като заради различни контузии той не може да разчита също и на Янко Георгиев, Мишел Еспиноса, Маркиньос, Лъчо Балтанов и Иван Бандаловски.

Джонатан Перейра също няма да бъде използван срещу Царско село заради наказание.

В петък Ботев приема тима, предвождан от Любо Пенев в среща от петия кръг на Първа лига. До този момент Царско село не познава вкуса на поражението, а освен това не е инкасирал нито един гол.