Кай Хаверц счупи рекорд и върна Байер Леверкузен на победния път
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Отборът на Байер Леверкузен спечели с 1:0 визитата си на Фрайбург в първия мач от 29-ия кръг на немската Бундеслига. Единственото попадение в мача вкара звездата на "аспирините" Кай Хаверц в 54-ата минута. Така Байер Леверкузен се върна на победния път в немското първенство след тежката загуба с 1:4 от Волфсбург в миналия кръг.

Отборът на Байер Леверкузен спечели с 1:0 визитата си на Фрайбург в първия мач от 29-ия кръг на немската Бундеслига. Единственото попадение в мача вкара звездата на “аспирините” Кай Хаверц в 54-ата минута. Така Байер Леверкузен се върна на победния път в немското първенство след тежката загуба с 1:4 от Волфсбург в миналия кръг.

С гола си днес, Кай Хаверц се превърна в най-младият голмайстор до 21 години в Бундеслигата със своите 35 попадения в кариерата. С успеха си в тази среща, Байер се изскачи до 3-ото място във временното класиране с актив от 56 точки, изпреварвайки РБ Лайпциг с една точка. Отборът на Фрайбург пък остана с 38 точки на 8-ата позиция.

Наставникът на гостите Петер Бос заложи на Бейли, Хаверц и Вритц в предни позиции. В средата на терена шанс за изява получи Синкгравен, който партнираше на Арангуз, Баумгартинглер и Амири. За тима на Фрайбург пък в предни позиции действаха Хьолер и Петерсен, като двамата направиха по един сериозен пропуск.

Първото полувреме на срещата не предложи много шансове за гол. Байер Леверкузен контролираше повече топката, но не успяваше да стигне до добри ситуации за гол. В 40-ата минута Бейли пропусна за гостите, а малко след това Лукас Хьолер не успя да вкара от добра позиция за Фрайбург.

Девет минути след подновяването на играта Леон Бейли комбинира с Хаверц, който с прецизен удар се разписа за 0:1. Малко след това Флориан Витц пропусна да вкара втори гол за гостите. В 64-ата минута голмайсторът Хаверц получи контузия и бе заменен от Муса Диаби. В следващите минути играта бе равностойна, а двамата треньори извършиха няколко смени.

Фрайбург имаше отличен шанс да изравни резултата в 88-ата минута, но Нилс Петерсен пропусна от чиста позиция, като това бе и последната ситуация за гол в срещата. В добавеното 4-минутно продължение, Фрайбург не успя да затрудни вратата на съперника и регистрира домакинско поражение.