Кайл Уокър иска да играе в Байерн Мюнхен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Защитникът търси ново предизвикателство

Десният бек на Манчестър Сити – Кайл Уокър е информирал Пеп Гуардиола за желанието си да премине в Байерн Мюнхен. ,,Баварците” искат да подсилят десния си фланг на отбраната, след като бъдещето на Бенджамен Павар продължава да бъде неясно. Треньорът на Байерн Мюнхен – Томас Тухел определи Уокър, като една от най-големите си цели за този трансферен прозорец и се е опитал да го убеди да се премести в Бундеслигата.

От скорошни новини се твърдеше, че Уокър е постигнал устно споразумение с Байерн Мюнхен за преминаването му в клуба. След като му остава само 1 година от договора му с Манчестър Сити, ,,гражданите” ще се опитат да му подновят контракта или да го продадат сега, за да не го изпуснат без да получат пари през следващата година. Очаква се в предстоящите дни, Байерн да направи първата си официална оферта за защитника.

Кайл Уокър се присъедини към Манчестър Сити през 2017 години от Тотнъм. Записа 254 мача с отбора, в които вкара 6 гола и даде 18 асистенции. С ,,гражданите”, десният бек спечели 5 пъти Висшата лига, 1 път Шампионската лига, 2 пъти ФА Къп и 4 купи на лигата.