Какъв мач само във Враца! Много голове и победа за Ботев Пловдив
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Невероятен двубой във Враца и успех за Ботев Пловдив след реализирани 8 попадения между съименниците

Видяхме феноменален откъм голове и качество на игра двубой в първенството от родния ни шампионат между Ботев Враца и Ботев Пловдив, завършил с триумфална победа за “жълто-черните” с 3:5.

Ботев Враца започна по-активно в дебютните минути на срещата. В 3-ата минута Момчил Цветанов бе изведен по лявото крило и центрира на втора греда, където Марко Мажуга стреля с глава, но Хидайет ханкич отрази. Браян Переа се оказа обаче на правилното място в точния момент, за да чукне топката в опразнената врата на “канарчетата”.

Само две минути по-късно Антонио Перера матира халфовата и защитнита с подаване, с което изведе Янис Карабельов, който преодоля Федерико Бариос, за да чукне топката в празната врата от малък ъгъл, с което бързо да възстанови паритета.

Ботев Пловдив успя да осъществи пълния обрат на събитията във Враца в 28-ата минута, когато Антоан Бароан бе изведен по лявото крило, като имаше достатъчно време да види разпорложението на играчите в наказателното поле, след което да пусне остър пас за Фаустас Степонавичюс, който опъна мрежата.

До края на полувремето двата отбора намалиха темпото, като до чисти положения пред някоя от двете врати не се стигна.

Ботев Враца започна по-агресивно в първите минути на второто полувреме. Даниел Генов центрира остро от корнер в 47-ата минута, изненадвайки Хидайет Ханкич, който отрази с гърди.

Натискът на Ботев Враца даде резултат в 50-ата минута, когато Момчил Цветанов напредна по лявото крило и подаде успоредно на голлинията в наказателното поле на Ботев Пловдив. Там Марко Мажуга навлезе от втора позиция, за да засече топката в мрежата.

Ботев Пловдив отново излезе напред в резултата в 55-ата минута, когато Емануел Уме напредна през средата и стреля от средна дистанция в долния ляв ъгъл и с помощта на гредата, топката влезе във вратата. Федерико Бариос плонжира, но не успя да отрази.

Момчил Цветанов центрира от лявото крило, а Константинос Балоянис игра с ръка в собственото си наказателно поле, опитвайки да овладе на гърди. Стоян Арсов не се поколеба и посочи бялата точка. Браян Переа се нае с изпълнението на дузпата и прати Ханкич в обратния ъгъл, за да изравни за 3:3 в 63-ата минута.

Емануел Уме бе намерен по лявото крило с дълго подаване през целия терен в 77-ата минута. Нигериецът навлезе навъртре чрез дрибъл и стреля от границата на наказателното поле ниско по тревата, а с помощта на десния страничен стълб топката влезе в мрежата по единтичен начин, както при третия гол за Ботев Пловдив.

“Канарчетата” стигнаха до пето попадение в 81-ата минута, когато Янис Карабельов свали с глава за Антоан Бароан, който с мощен изстрел от воле прати топката по феноменален начин в горния десен ъгъл на вратата на домакините, не оставяйки никакви шансове на Бариос да отрази.