Десетимата бойци на Шон Дайш не успяха да спрат Ливърпул на “Анфийлд”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дербито на Ливърпул бе белязано от спорни съдийски отсъждания

Дербито между Ливърпул и Евертън завърши с очаквана победа на домакините с 2:0. Тя обаче дойде след много усилия, въпреки че “карамелите” останаха с човек по-малко още преди почивката.

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Ашли Йънг получи два жълти картона в рамките на първата част. И двете му нарушения бяха срещу колумбийското крило на Ливърпул – Луис Диас, който бе един от най-добрите на терена през целия мач.

Евертън обаче успя да задържи равенството в оставащото време до почивката. След нея, мениджърът на гостите – Шон Дайш, направи доста дефанзивни промени и прибра своя отбор близо до собственото наказателно поле. Атаките на Ливърпул се увеличиха,  но до попадение, така и не се стигаше.

В 50-ата минута на двубоя централният бранител на “червените” – Ибрахима Конате, получи жълт картон за нарушение срещу играч на Евертън. Само десетина минути по-късно той направи сходно и дори малко по-грубо нарушение, но главният съдия взе решение да не показва втори жълт и съответно червен картон на бранителя. Това силно ядоса Шон Дайш, който получи жълт картон, поради репликите си към служебните лица.

Така се стигна до 75-ата минута когато Салах даде аванс на мърсисайдци. Той бе точен от дузпа, която бе отсъдена за игра с ръка на Майкъл Кийн в наказателното поле на Евертън.

Крайното 2:0 оформи отново Салах в 98-ата минута след асистенция на влезлия като резерва Дарвин Нунес.

След успеха Ливърпул се изкачи на първото място във Висшата лига, а Евертън остава на 16-ата позиция и на само три точки над зоната на изпадащите.