Какво се случва с вратарите в Милан?! 40-годишен ще направи дебют
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Стефано Пиоли ще трябва да даде титулярното място на 40-годишния Антонио Миранте, който не е играл откакто е дошъл в клуба през октомври 2021-а година.

Вторият вратар на италианския Милан Марко Спортиело е получил контузия на прасеца, обявиха лидерите в италианската Серия А днес. Това увеличава проблемите за този пост в клуба преди неделния домакински мач с Ювентус, тъй като смятаният за титуляр Майк Манян е наказан.

Манян получи червен картон в последния мач на Милан – успех с 1:0 над Дженоа, когато се наложи опитният френски нападател в края на срещата да слага ръкавиците и да запази вратата с геройски намеси. След това накaзание очакванията бяха Спортиело да застане под рамката.

Преди кръга Милан е на върха в класирането с 21 точки, Ювентус е 3-и със 17.

Иначе Спортиело дойде през лятото със свободен трансфер и записа суха мрежа (0:0) срещу Нюкасъл Юнайтед в Шампионската лига, като пази 9 минути вместо контузилия се Манян. И след това в следващите две шампионатни срещи застана на вратата, но сега е получил травма в прасеца.

“Maрко Спортиело получи травма в средната част на двуглавия мускул на левия крак. Вратарят ни ще трябва да почива и да прави рехабилитация в следващите 10 дни и еволюцията му да бъде наблюдавана. След това ще се наложи нов преглед с ядрено-магнитен резонанс”, се казва в официалното изявление на “росонерите”.

При това положение старши треньорът на Милан Стефано Пиоли ще трябва да даде титулярното място на 40-годишния Антонио Миранте, който не е играл откакто е дошъл в клуба през октомври 2021-а година.

В последните две години Миранте има реални няколко минути, тъй като в последния мач на миналия сезон смени Манян в 89-ата минута срещу Верона. Последният му пълен двубой е през месец май 2021-а година за Рома в турнира на УЕФА Лига Европа – полуфинал срещу Манчестър Юнайтед. На пейката пък ще седне 19-годишният Лапо Нава от юношеския отбор.