Дори и през “Лигата на нациите” не можем да се класираме за Евро 2024
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Футболните анализатори от „We_Global“ изчислиха какви са шансовете на България да участва в плейофа за Евро 2024 чрез Лигата на нациите

България вече няма и математически шансове за класиране за европейските финали през 2024 година в Германия през своята квалификационна група „G“. „Лъвовете“ не само че нямат шанс да се класират, а и е с оставащи два тежки мача със Сърбия и Унгария и на дневен ред е въпросът дали националния отбор няма да изравни антирекорд отпреди 64 години, оставайки без победа.

Футболните анализатори от „We_Global“ изчислиха какви са шансовете на България да участва в плейофа за Евро 2024 чрез Лигата на нациите. Анализаторите са направили общо 2500 симулации, чрез които са пресметнали шансовете на всяка от не класираните до този момент страни.

Единственият шанс на България да играе изобщо такъв плейоф е Казахстан, Люксембург и Гърция да се класират директно чрез европейските квалификации. Тогава „лъвовете“ ще попаднат в поток „C“ на плейофите за групите на Евро 2024.

Проблемът обаче е, че при направените 2500 симулации, в нито една България не попада в плейофите за Евро 2024.

С най-големи шансове за класиране в плейофите чрез Лигата на нациите са Гърция, Люксембург, Исландия, Полша, Естония, Казахстан и Украйна.