Камата: За мен Марадона си остава приятел без граници 1
0 0
"Няма да забравя какви жестове е правил за семейството ми", сподели Стоичков

Легендата на българския футбол Христо Стоичков даде интервю, в което разказа за приятелските си отношения с напусналия ни аржентински гений – Диего Марадона. Дон Диего, който си отиде от този свят на 60-годишна възраст на 25 ноември, бе погребан днес в Буенос Айрес близо до починалите си родители.

Стоичков направи включване в ефира на Нова телевизия от работното си място в Мексико, като през сълзи сподели, че е простил на Марадона за това, че не присъства на неговия бенефис в София.

“Аз ще запомня Диего с това, което беше на терена. Извън терена всичко е много лично. Възхищавал съм му се на играта, на головете, още от Мексико 86, когато бях на 20. Първият ми спомен от него е от Барселона. Мингея беше мениджър и на двама ни. Нашето приятелство не се купува, то се доказва във времето. И двамата сме грешили, но сме намирали общ език. Последният път, когато трябваше да дойде в София на бенефиса не дойде. Впоследствие разбрах причината от него, което възприемам като най-чистата истина. Болката ще ми остане, но след нашия разговор му простих. Видях сълзите в очите му. Усетих болката му.”

“Няма да забравя какви жестове е правил за семейството ми. Покани ги в дома си в Севиля. За мен Диего ще остане в паметта като човек, който се е борил за правдата. В последните години той не беше познатия на всички ни Диего. Той се затвори, почти нямаше приятели. Ние всички сме виновни. Не успяхме да го предпазим от лошите неща”, добави Камата.

“Аз съм имал срещи с него и съм му казвал, че хората около него са лешояди, а не приятели. Те се възползваха от него. Това е най-голямата му грешка, че се обкръжи с такива хора. Той за мен остава приятел без граници. Мисля, че Господ направи най-хубавото да си го прибере горе. И Господ видя, че не може така Диего да продължава да се мъчи и си го прибра на спокойно. Не ме карайте да сравнявам Меси и Марадона. Това не е хубаво – да се сравняват приятели, освен това са различни поколения футболисти. Всеки е дал много на футбола“, сподели Стоичков, който на финала на разговора се просълзи.