Канада започна ударно, но Хърватия показа класа за 4:1
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Кленовите листа" официално са аут от Мондиал 2022

Хърватия успя да направи обрат и победи Канада с 4:1 в мача им от група F” на Мондиал 2022. “Шахматистите” матираха съперника с отлични атаки и изпратиха “кленовите листа” удома, тъй като остават без точки след първите два мача.

Сблъсъкът на “Халифа Стейдиъм” Двубоят започна по шеметен начин за “кленовите листа”, които поведоха след по-малко от 120 секунди игра. Страхотно центриране от дясно намери влизащия от втора позиция Алфонсо Дейвис, който с глава разстреля Доминик Ливакович за 1:0.
Канада започна ударно, но Хърватия показа класа за 4:1 1В 27-а минута “шахматистите” вкараха гол чрез Андрей Крамарич, но страничният съдия вдигна флага за засада. Малко след половин час игра Марко Ливая беше изведен на стрелкова позиция, но Милан Борян отрази с крак.

След само 60 секунди обаче Крамарич отново беше изведен на чудесна позиция и с левия крак “обърна” топката в далечния ъгъл за 1:1, като този път беше в редовна позиция.

Точно преди почивката пък хърватите направиха пълен обрат. С бърза контраатака Крамарич пусна към Ливая, а стрелецът препарира Борян с прекрасен удар от около 20 метра.


Десет минути след почивката Хърватия можеше да вкара и трети гол, след като подаване отдясно Крамарич беше сам около точката за дузпата, но ударът му беше спасен от Милан Борян.

В 70-та минута хърватите решиха всичко в мача след катоПеришич намери Крамарич, който успя да овладее в наказателното поле и да разстреля Милан Борян за 3:1.

Така Хърватия събра 4 точки на върха в групата заедно с Мароко, Белгия е трети с три, а Канада е без пункт. В добавеното време на мача Хърватия оформи крайното 4:1. Канада сбърка фатално в защита и освободи Оршич и пусна встрани към Майер, който заби под напречната греда.