Добави коментар
"Бих казал, че италианците притежават всичко необходимо, за да станат европейски шампиони"

Легендарният италиански треньор Фабио Капело предупреди сънародниците си от националния отбор с какво трябва да внимават довечера на полуфинала срещу Испания. Според него “скуадра адзура” играе много качествен футбол, но също така се представя и добре в защита, което е предпоставка за успехи.

Италия показва на Евро 2020 качествен и бърз футбол, като освен това „Скуадрата“ играе внимателно в защита, смята Фабио Капело. Легендарният италиански треньор е на мнение, че селекцията на Роберто Манчини има нужното да спечели трофея. „Италия играе много качествен и бърз футбол. Но също така отборът е внимателен в защита, правилно агресивен и притежава нужната класа. Така погледнато, бих казал, че притежават всичко необходимо, за да станат европейски шампиони“.

“А за какво трябва да внимават в мача с Испания ли? Важното е да не бъдат „приспани“. Испания играе по-бавен футбол и за Италия може да бъде тежко, ако не се настрои на такова темпо. Испанците имат отлична техника, прекрасно контролират топката. И трябва да се играе бързо и енергично, за да си върнеш топката от тях. И веднага след това да се търси атаката. По-силната част на испанците е атаката, а в защита не изглеждат непреодолими”, допълва Капело пред “Кориере дела сера”.

Добави коментар
Гласувай: