Капело: Важното е Италия да не бъде “приспана” от Испания днес
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Бих казал, че италианците притежават всичко необходимо, за да станат европейски шампиони"

Легендарният италиански треньор Фабио Капело предупреди сънародниците си от националния отбор с какво трябва да внимават довечера на полуфинала срещу Испания. Според него “скуадра адзура” играе много качествен футбол, но също така се представя и добре в защита, което е предпоставка за успехи.

Италия показва на Евро 2020 качествен и бърз футбол, като освен това „Скуадрата“ играе внимателно в защита, смята Фабио Капело. Легендарният италиански треньор е на мнение, че селекцията на Роберто Манчини има нужното да спечели трофея. “Италия играе много качествен и бърз футбол. Но също така отборът е внимателен в защита, правилно агресивен и притежава нужната класа. Така погледнато, бих казал, че притежават всичко необходимо, за да станат европейски шампиони“.

“А за какво трябва да внимават в мача с Испания ли? Важното е да не бъдат “приспани”. Испания играе по-бавен футбол и за Италия може да бъде тежко, ако не се настрои на такова темпо. Испанците имат отлична техника, прекрасно контролират топката. И трябва да се играе бързо и енергично, за да си върнеш топката от тях. И веднага след това да се търси атаката. По-силната част на испанците е атаката, а в защита не изглеждат непреодолими”, допълва Капело пред “Кориере дела сера”.