Капитанът Серхи Роберто измъкна Барса от издънка срещу Алмерия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунският гранд сложи край на серия от 3 мача без победа във всички турнири

Барселона постигна трудна победа срещу последния Алмерия с резултат 3:2 у дома в среща от 18-ия кръг на Ла Лига. С два гола за каталунците блесна капитанът Серхи Роберто, а едно попадение добави Рафиня. Точни за гостите бяха Лео Баптистао и Едгар Гонсалес.

С този успех тимът на Шави събра 38 точки на 3-ото място в класирането и се доближи на 4 точки до втория Реал Мадрид. Алмерия остана на дъното на таблицата с едва 5 точки.

Барселона бе тотален фаворит за победата, но срещна доста трудности в мача и отново не бе на ниво в защита, допускайки два гола. Така в четвърти пореден двубой “блаугранас” не успя да запази суха мрежа.

Барселона поведе в резултата в 33-ата минута с гол на бразилския национал Рафиня. В 41-вата Лео Баптистао изравни за Алмерия и така първата част завърши наравно 1:1, въпреки че каталунците създадоха доста повече ситуации.

След час игра капитанът на домакините Серхи Роберто се разписа за 2:1 след асистенция на Рафиня. Алмерия обаче шокира съперника с втори гол чрез Гонсалес в 71-вата минута.

Серхио Роберто измъкна каталунския гранд с попадение в 83-ата минута, като Роберт Левандовски се отличи с асистенция.

Така Барса сложи край на серията си от три мача без победа. Следващият двубой на каталунците е приятелски мач срещу Клуб Америка на 22 декември.