Кърджали се готви за празник, чака първата домакинска победа на Арда
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Истинска еуфория завладя Кърджали след силния старт на Арда, а днес феновете на тима от града в източните Родопи очакват поредната зрелищна продукция от ансамбъла на Николай Киров.

Нещо повече, публиката на “Арена Арда” ще стиска палци и за първата домакинска победа на отбора през този сезон в дуела срещу хомогенния Ботев (Пловдив).

Преди две седмици момчетата на Киров докоснаха успеха срещу Левски, но в крайна сметка трябваше да се задоволят с реми – 1:1.

В Кърджали са наясно с класата на съперника, но вярват, че техните любимци са способни да повторят впечатляващото представяне от предния кръг, когато сломиха ЦСКА 1948 на националния стадион “Васил Левски”.

Няколко любопитни факта се дискутират в Кърджали преди днешния двубой.

Наставникът Николай Киров се изправя срещу тима, с който е свързан емоционално, но това по никакъв начин не притеснява феновете. Нещо повече, кормчията на Арда вече надигра любимия си Ботев в края на юни в двубой от плейофите на миналото първенство.

Първият домакински мач на Арда в елита беше също срещу Ботев – в първия кръг от предишното първенство двата тима се вкопчиха в мъжка битка под изсипващия се дъжд, която завърши без голове.

И днес кърджалийци ще подходят смело, залагайки на офанзивна стратегия. Забит в предни позиции ще бъде Иван Коконов, който реализира истински шедьовър срещу ЦСКА 1948, а зад него ще оперират националът Спас Делев и Светослав Ковачев.

В средата на терена ще действат Емил Мартинов и Румен Руменов, а по двата фланга – Деян Лозев и Матеус Леони.

В последните дни голяма част от феновете на Арда изразиха огорчението си от решението на Съдийската комисия на Българския футболен съюз да назначи за арбитър пловдивчанина Георги Кабаков. Като цяло обаче в Кърджали вярват, че съдийството не би трябвало да се превърне във фактор, който да повлие на крайния резултат.

Ботев също изнесе серия от силни мачове, но в отбора отново се породи напрежение между футболисти и треньори от една страна, и Сдружение ПФК Ботев, което получи 60% от акциите на клуба след оттеглянето на Георги Самуилов.

АРДА (КЪРДЖАЛИ) – БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

АРДА (3-4-3): Симеонов; М. Стоев, П. Крумов, Ганев; Лозев, Руменов, Мартинов, Леони; С. Ковачев, С. Делев, И. Коконов
Старши треньор: Н. Киров
БОТЕВ ПД (3-4-2-1): Я. Георгиев; Бандаловски, Работов, Генев; Джонатан, Балтанов, Шоколаров, Маркиньос; К. Добрев, Неделев; А. Илиев
Старши треньор: Ф. Спасов

СЪДИЯ: Георги Кабаков
СТАДИОН: „Арена Арда“
НАЧАЛО: 17:00 часа