Карик разкрива съветите на сър Алекс преди да поеме Мидълзбро
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Майкъл Карик пое първата си постоянна роля като треньор на "Ривърсайд"

Майкъл Карик казва, че се е радвал на редовни разговори със сър Алекс Фъргюсън и е оценявал съветите на бившия си треньор, преди да поеме поста мениджър на Мидълзбро.

Карик беше представен като мениджър на Боро тази седмица, а това е първата му постоянна роля в треньорството, след кратък временен период в Манчестър Юнайтед миналия сезон.

Бившият халф на Англия обаче казва, че старият му мениджър му помага и те са разговаряли редовно, като Сър Алекс е предал много мъдрост на бившия си играч.

“Говорих със сър Алекс няколко пъти. Говорих с него повече, откакто спрях да играя – не исках да се доближавам твърде много до него, когато бях играч“, каза Карик на пресконференция, след като беше представен като наставник на Боро.

„Той изпитва истинска гордост и грижа за това, че бившите му играчи напредват и стават треньори, като им помага. Той със сигурност е правил това с мен и наистина оценявам съвета, който ми даде.“

„Мислех, че познавам футбола до известна степен, докато не стигнах до Юнайтед, и това ме научи на съвсем различен начин на живот, дишане, как да играя футбол, как да побеждавам и всичко това произтичаше от треньора“, каза 41-годишният Карик, който ще се стреми да запази мястото на Мидълзбро в Чемпиъншип, тъй като в момента отборът е на 21-вото място.