Късен гол на Окампос прати Севиля на 1/2 финалите от Лига Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Уулвърхемптън и Севиля завършиха при резултат 0:1 двубоя си от ¼ финалната фаза на Лига Европа. Срещата се проведе на неутрален терен в Дуисбург, Германия. Решителното попадение бе дело на Лукас Окампос в 88-тата минута. По този начин андалусийците продължават към 1/2 финалите, където ги чака друг английски представител – Манчестър Юнайтед.

Символичните домакини натиснаха още в първите минути, но с пропуски се отчетоха Хименес и Дендонкер.

В 11-тата „вълците“ получиха право да изпълнят дузпа. Адама Траоре пое топката в собствената си половина и проби чак до пеналтерията, където бе препънат от Диего Карлос. Раул Хименес се нагърби с изпълнението, но пропусна да реализира.

В следващата минута Севиля стигна до първия си точен удар. Сусо шутира много силно, но право в ръцете на Руи Патрицио.

До края на полувремето испанците бяха по-опасния отбор, но без реална опасност за вратата на Уулвс.

Второто полувреме премина в далеч по-слабо темпо. В 53-тата Севиля искаше дузпа, за игра с ръка, но арбитърът прецени, че тя е неволна и подмина ситуацията.

В 66-тата Кунде стреля с глава от добра позиция, но над напречната греда.

В 77-тата Банега нанесе прекрасен изстрел от пряк свободен удар, но още по-добрата намеса на португалския стаж на англичаните запази нулевото равенство.

Кулминацията на двубоя настъпи в 88-тата, когато Банега центрира към Окампос, а аржентинецът насочи топката в мрежата на англичаните, за да изпрати своя тим във следващата фаза на турнира.